Azért jó az internet, mert szembesülünk azzal, mekkora gyökerekkel vagyunk körülvéve

Írom, sajnos nem túl rendszeresen ezt a blogot, arról, hogyan élem meg a feleségem terhességét, és azt, hogy 45-46 évesen apa leszek. Mivel elég régi motoros vagyok, nem lepődöm meg különösebben azon, hogy egy-egy írásba, még a legártatlanabba is be fognak kötni az olvasók. A provokatívabb, megosztóbb témák esetében meg eleve adott, hogy aki szerint luxus a magánkórház, az ennek a véleményének hangot is ad, és ezzel semmi baj nincs, sőt, ha én nem is, mert nem vállalunk második gyereket, de más épülhet belőlük, tippeket kaphat, bár ha a gyereke megszületését az index címlap vonzotta kommentelők tanácsaira bízza, akkor ott nagy bajok vannak agyilag. Arra viszont nem számítottam, hogy egyszer csak szembe jön egy ilyen:

screen_shot_2015-12-20_at_13_09_33.pngAmíg nem volt internet, az ilyen faszokkal az ember csak akkor találkozott, ha kiment egy meccsre, (de az ekkora taplókat ott is arcról ismerte mindenki) vagy ellökte az utcán és után leköpte, esetleg ha a gyerekét verte a játszótéren, a kezében a Durbincs sógoros palackkal. Egyszerűen nem volt tudomásod arról, hogy léteznek olyan egysejtűek, akik ilyesmit kívánnak a feleségednek. Nem jött szembe félpercenként, nem szólt be minden posztod alá, nem ugatott állandó jelleggel. Nem létezett. Annyit is ért, nem létezést, mert egy nímand, egy senkiházi nyomorult. Most, hogy mindenkinek alanyi joga lett megmutatnia, mekkora faszkalap, ezek is előjöttek a susnyásból, és most már nehéz lenne tagadni, hogy az index címlapjáról (vagy a Díványéról, mert ez még az ott megjelent poszt alatti kommentek közül való) érkezők 78 százaléka (egy kollégám szerint 99 százaléka) egyszerűen gyökér.

Ennek megfelelően ezen a blogon mostantól csak Facebook-kommenteket lehet írni, mert így a szellemi toprongyosoknak csak egy sanszuk lesz megmutatni, milyen mélységekig képesek lemenni, és utána, ha kibaszom őket a picsába, már nem fognak tudni kommentelni, csak valami kamuprofillal, az meg macerás, a Facebook égész jól szűri az ilyesmit. Arról nem is beszélve, hogy a fenti komment stílusában megfogalmazott magvas hányásnál kevesebbért is töröltek már profilt.    

Címkék: offtopic